Monday, July 14, 2014

PRUBSN UMMAH PLAN JAMINAN HAJI

Teringin untuk tunaikan IBADAH HAJI tetapi kos terlalu tinggi dan simpanan masih belum mencukupi? Inilah Saatnya Untuk Anda Ketahui…
Insyallah anda dijamin haji dalam masa 14 hari dengan menyimpan hanya bermula dengan RM1.67 sehari melalui program JAMINAN HAJI PruBSN Ummah

http://form.jotform.me/form/41881234753457
BERIKUT ADALAH MAKSUD FIRMAN ALLAH s.w.t DI DALAM AL-QURAN MENGENAI SERUAN HAJI

Seruan Haji

“Dan serukan kepada umat manusia untuk mengerjakan ibadah HAJI, nescaya mereka akan datang (ke rumah Tuhanmu) dengan berjalan kaki dan menunggang berjenis-jenis unta yang kurus yang datangnya dari berbagai jalan (ceruk rantau) yang jauh.” al-Hajj : 27

Kemampuan

“Dan Allah mewajibkan manusia mengerjakan ibadah HAJI dengan mengunjungi Baitullah, atau sesiapa yang MAMPU dan berkuasa kepadanya. Dan sesiapa yang kufur (ingkar kewajipan ibadah HAJI itu) maka sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak berhajat sesuatupun dari sekalian makhluk)” Ali-Imran : 97
Sepatutnya kita tidak boleh ambil mudah perkara ini, kerana ia berkaitan dengan rukun Islam kita. Jika tidak cukup 1 rukun, maka tidak sempurnalah agama kita.

Jadi, dengan adanya saya, saya akan membantu anda untuk merancang kewangan serta tetapkan matlamat yang jelas untuk menyempurnakan Ibadah HAJI, melalui Program JAMINAN HAJI daripada PruBSN UMMAH. Samada UMUR PANJANG ATAU PENDEK, SIHAT ATAU SAKIT, InsyaAllah anda tetap HAJI!

Sepintas Lalu Apa Yang PruBSN Ummah Boleh Tawarkan

Mengapa Dinamakan Program Jaminan HAJI?

Dengan menyimpan serendah RM1.67 sehari bersama PruBSN UMMAH;
 1. Jika umur panjang, cukup simpanan untuk pergi HAJI.
 2. Andai kata lumpuh kekal, kanser atau sakit jantung tetap dapat HAJI
 3. Ajal tiba dahulu, kami bayarkan untuk Badal HAJI (Dgn kerjasama TH Travel & Services Sdn Bhd)
 4. Rukun Islam ke-5 terlaksana
 5. Amal Jariah berpanjang
 6. Meninggal dunia, hutang langsai
Kesimpulannya, panjang atau pendek umur, sihat atau sakit, anda tetap HAJI! Jadi tiada alasan lagi untuk mengatakan “tidak mampu” kerana kini anda hanya perlu menyimpan serendah RM1.67 sehari dan HAJI anda InsyaAllah TERJAMIN!
Mari kita lihat Perbezaan Menyimpan dgn Syarikat Pelaburan, Bank dan PruBSN Ummah:

Berapa lamakah tempoh untuk menyimpan sehingga dapat pergi menunaikan Haji?
Tempohnya bergantung kepada jumlah simpanan anda. Hanya simpan serendah RM1.67 sehari. Apabila cukup simpanan, dan giliran anda dengan Tabung Haji telah tiba, anda akan dapat mengeluarkan simpanan tersebut untuk membayar kos haji. Untuk penerangan yang lebih terperinci tentang tahun bila anda boleh pergi, anda hanya perlu klik butang mendaftar dibawah dan saya akan berikan penerangan yang lengkap serta kiraan yang tepat untuk anda, dan jangan risau kerana ianya PERCUMA!
Berikut merupakan harga terkini untuk mengerjakan Haji bersama Tabung Haji:


Sumber daripada
http://www.tabunghaji.gov.my/th/th/PendaftaranHajiDalamNegara.htm

Kenapa Anda Perlu untuk Menyertai Program Jaminan Haji PruBSN Ummah?
 1. Untuk mendapat ketenangan Jiwa
 2. Untuk merancang dengan sebaiknya perjalanan haji anda
 3. Untuk melengkapkan rukun Islam ke-5
 4. Untuk menetapkan matlamat yang jelas untuk pergi ke haji
 5. Untuk membuat amal jariah berpanjangan
 6. Untuk menjamin masa depan keluarga dan anak-anak anda.
 7. Untuk memastikan walau apa jua berlaku kepada anda, samada sihat atau sakit, umur panjang mahupun pendek, ANDA TETAP HAJI
Harith, saya dah menyimpan dengan Tabung Haji. Perlukah saya menyertai program Jaminan Haji?
Jawapan saya, Ya Sangat Perlu

Alhamdulillah, syukur kerana anda ada niat menabung untuk menunaikan HAJI. Tetapi, cuba kita lihat situasi-situasi berikut:

SITUASI #1

Setiap bulan anda menyimpan didalam tabung Haji dengan niat utk tunaikan ibadah haji tetapi setiap kali memerlukan wang, anda akan menggunakan wang simpanan haji tadi. Contohnya, bila road tax kereta mati, atapun Hari Raya dah dekat, ataupun teringin nak beli handphone baru, dan banyak lagi, hanya anda sahaja yang tahu. Jika nak pastikan samada betul atau tidak, cuba lihat di buku akaun simpanan anda. Masihkah ada lagi setiap wang yang anda simpan itu?
Dengan Program Jaminan Haji, wang yang disimpan hanya boleh dikeluarkan untuk pergi ke haji sahaja. Jadi matlamatnya sudah jelas. Anda TETAP HAJI.

SITUASI #2

Anda menyimpan dengan tekun untuk tunaikan Ibadah Haji, sebagai contoh setiap bulan anda menyimpan RM100. Setelah 3 tahun anda menyimpan, anda telah mengumpul sebanyak RM3,600. Tetapi, takdir sudah tertulis, anda terkena penyakit critical, atau anda hilang upaya, sudah tentu anda akan menggunakan wang simpanan tadi untuk kos perubatan serta menyara kehidupan anda dan keluarga. Dan kesudahannya, niat untuk ke Haji pun terkubur.
Dengan Program Jaminan Haji, sekiranya anda terkena penyakit critical anda akan menerima wang tunai RM10,000 dan sekiranya anda hilang upaya atau lumpuh kekal, anda akan menerima wang tunai RM20,000. Jadi anda sudah ada wang perbelanjaan untuk kos perubatan. Lebih menakjubkan lagi, anda sudah tidak perlu mengeluarkan wang anda untuk meneruskan menyimpan lagi, kerana kami (Syarikat) akan bayarkan simpanan untuk anda PERCUMA sehingga anda meninggal dunia atau berusia 80tahun. Jadi anda

TETAP BOLEH MENGERJAKAN IBADAH HAJI.

SITUASI #3

Seperti situasi #2 tadi, anda menyimpan dengan tekun dan anda telah mengumpul simpanan RM3,600. Tetapi sudah suratan, ajal tiba dulu. Kesudahannya wang tersebut digunakan untuk kos pengkebumian atau dapat ke anak-anak anda. Dan anak-anak terlupa untuk membuatkan upah haji untuk anda. Kesudahannya, anda tidak dapat HAJI.
Dengan , sekiranya anda anda menyimpan di Tabung Haji atau mana-mana tempat simpanan, anda tetap perlu menyertai PROGRAM JAMINAN HAJI.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent anda


 
Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163


Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com


1 comments:

Post a Comment