Sunday, August 3, 2014

MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Apa Itu Medical Card?

Medical card adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlukan medical card? Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

http://form.jotform.me/form/41881234753457Dengan medical card , anda simpan RM200 sebulan. Prudential BSN Takaful akan bayar semua bil perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk medical card. Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential BSN Takaful, anda perlu mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan dan bertambah dengan keuntungan yang diperolehi.

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan. Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential BSN Takaful, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K. Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak. Ini memberikan masalah kepada anda.

Adakah Medical Card Prudential BSN Takaful adalah produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarkan KWSP atau meminjam wang. Dengan Medical Card Prudential BSN Takaful anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia. Semua ini hanya RM100 sebulan.

Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?
  • Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
  • Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
  • Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.
Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical card. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential BSN Takaful. 

Mengapa mereka ingin memiliki Medical Card Prudential BSN Takaful? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil rawatan hospital mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil Medical Card? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

 Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Berapakah kos perubatan di hospital swasta?
1. H1N1 – 3 hari – RM3400
2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K
4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai Medical Card Prudential BSN Takaful Semua di atas akan dibayar oleh Prudential BSN Takaful dengan limit sehingga 4 Juta seumur hidup.

Kenapa Medical Card Prudential BSN Takaful?

Perlindungan sehingga RM4 juta. Hanya tunjukkan kad perubatan anda dan Prudential BSN Takaful akan membayar bil anda

Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari (*tertakluk kepada terma dan syarat). Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda...


 
Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163


Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment