web analytics

DuniaTakaful.Com

Prudential BSN Takaful Agent Anda

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Kad Perubatan Prudential BSN Takaful dan Kad Perubatan Prudential Malaysia? Apakah yang anda perlu tahu tentang Kad Perubatan yang terdapat di dalam pasaran Malaysia dan membuat perbandingan sebelum “sign up” mana-mana polisi.

Kenali Kad Perubatan Prudential BSN Takaful dan Prudential Malaysia sepenuhnya. Maklumat yang perlu anda AMBIL TAHU SECARA SERIUS sebelum mengambil plan kad perubatan. Jom tengok video kad perubatan prudential bsn takaful.

hubungi prudential bsn takaful agent

Ramai yang dah sign up kad perubatan prudential bsn takaful anda bila lagi?

Ramai yang dah sign up kad perubatan prudential bsn takaful anda bila lagi?

1) Adakah kad perubatan tersebut GUARANTEE RENEWAL atau YEARLY RENEWAL BASIS? Apakah kesannya jika menggunakan kad perubatan biasa-biasa?

2) Apakah perbezaan antara kad perubatan STANDALONE dan kad perubatan sebagai rider di dalam INVESTMENT LINK PLAN? Planning jangka panjang? kad perubatan mana lebih bagus?

3) Apakah perbezaan KO-TAKAFUL @ KO-INSURANS dengan PENALTI kalau Ugrade Bilik? Kad perubatan yang mengenakan penalti dan kad perubatan yang tidak mengenakan penalti. Bagaimana?

4) Adakah terdapat MANFAAT PAYOR/CONTRIBUTOR di dalam plan anda yang akan membantu membayar caruman sekiranya anda di diagnos penyakit kritikal? kad perubatan anda masih boleh digunakan?

5) LIMITATION berkaitan lawatan pakar ketika menerima rawatan dihospital dengan kad perubatan biasa?

6) LIMITATION untuk rawatan pesakit luar berkaitan buah pinggang dan kanser jika menggunakan kad perubatan biasa?

7) TEMPOH PLAN BERKUATKUASA. Sehingga bilakah anda dilindungi? Short term or long term? pilih tempoh kad perubatan yang melindungi anda lebih lama? Kenapa?

8) Perbezaan kad perubatan 1st PARTY dan 3rd PARTY?

9) Apakah plan anda plan 3 dalam 1, PERBEZAAN antara 3 dalam 1 atau sekadar plan kad perubatan 2+1? Mana satu pilihan anda. Fikir-fikirkan……

10) Kad perubatan MAHAL? kad perubatan MURAH tentu ada sebab? Adakah berbaloi dengan INVESTMENT yang anda buat?

Ramai yang tak tahu, bila dah terkena baru tahu, tetapi semuanya sudah terlambat pada waktu itu. Kami ada jawapan untuk pilihan kad perubatan terbaik anda. Hubungi kami untuk maklumat lanjut

CIRI – CIRI KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL YANG BOLEH DITAWARKAN

akaun unik 3 dalam 1 prudential bsn takaful

- BONUS TANPA TUNTUTAN TAHUNAN (REBAT)
- PELAN KOMPREHENSIF 3 dalam 1
- Perlindungan MENYELURUH untuk bil Hospital dan Pembedahan
- Pilihan untuk MENGENEPIKAN had tuntutan tahunan
- Perlindungan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful sehingga umur 100 tahun
- Perlindungan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful setinggi 2.5 juta

Prudential BSN Takaful merupakan Operator Takaful Pertama di Malaysia. Kad Perubatan Prudential BSN Takaful berlandaskan syariah kepada para peserta takaful. Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini di reka khusus bagi membantu peserta menyelesaikan bil-bil hospital yang tinggi terutamanya di hospital Pakar swasta. Lebih menarik lagi, Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini adalah merupakan satu manfaat tambahan yang boleh di masukkan di dalam akaun Takafulink.

Secara asasnya, Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini menyediakan manfaat seperti berikut :
1. Menyediakan dana bagi membiayai kos rawatan hospital antara RM500,000 sehingga RM2.5 juta seumur hidup.
2. Perkhidmatan bayaran bil secara online di lebih daripada 60 Hospital Pakar yang menjadi panel. Peserta tidak perlu membayar bil dan membuat tuntutan kerana bayaran akan di buat terus kepada hospital oleh Prudential BSN Takaful
3. Tiada tarikh luput dan boleh di gunakan sehingga umur peserta 70 atau 80 tahun dan 100 tahun tertakluk kepada pilihan anda di dalam polisi.
4. Kebebasan memilih hospital dan doktor pakar.
5. Khidmat bantuan perubatan antarabangsa 24 Jam.
6. Rawatan 30 hari sebelum dan 90 hari selepas keluar wad.
7. Rawatan pesakit luar bagi kecederaan akibat kemalangan.
8. Membiyai kos pembedahan balik hari (Day Surgery).
9. Rawatan Dialisis Buah Pinggang.
10. Rawatan Kanser.
11. Jaminan tiada pembatalan portfolio (Non-Cancellable)
12. Bonus Tanpa Tuntutan (NCB)
13. Pilihan untuk mengenepikan Had Tahunan

akaun unik 3 dalam 1 prudential bsn takaful

Ko-Takaful

Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini mensyaratkan peserta membayar ko-takaful (amaun yang tidak boleh di tuntut) sebanyak 10% daripada bil tertakluk kepada Minima RM300 dan Maksima RM1,000. Bagi manfaat bilik dan penginapan, tiada ko-takaful di kenakan.

Contoh pengiraan Ko-Takaful adalah seperti berikut :

1- Kes 1 :
• Jumlah Bil : RM2,000
• 10% daripada bil = R200
• Oleh kerana minimum ko-takaful adalah RM300, maka peserta perlu membayar RM300 dan Prudential BSN Takaful membiayai selebihnya iaitu RM1,700.

2- Kes 2 :
• Jumlah Bil = RM10,000
• 10% daripada bil = RM1000
• Ko-takaful yang perlu di bayar oleh peserta = RM1000
• Amaun yang di bayar oleh PruBSN = RM9000

3- Kes 3 :
• Jumlah Bil = RM50,000
• 10% daripada bill = RM5,000
• Ko-takaful yang perlu di bayar oleh peserta = RM1,000
• Amaun yang di bayar oleh Prudential BSN Takaful = RM49,000

Tetapi anda jangan risau, biasanya wakil takaful akan meletakkan elaun hospital yang biasanya akan dibayar oleh Prudential BSN Takaful selepas 3 minggu keluar dari hospital untuk cover balik RM1000 ko-takaful.

(Sekiranya anda memerlukan brochure berkenaan kad perubatan dari Prudential BSN Takaful ini diharap anda akan memberi email anda kepada kami, kami akan email kepada anda secepat mungkin kerana brochure dan segala maklumat berkaitan tidak dapat dipamerkan disini. Email kan maklumat anda ke

Fungsi kad perubatan @ medical card adalah seperti yang di bawah

Tanpa kad perubatan prudential bsn takaful anda perlu mencairkan aset untuk tujuan perubatan di hospital pakar

Tanpa kad perubatan prudential bsn takaful anda perlu mencairkan aset untuk tujuan perubatan di hospital pakar

Bil rawatan yang tinggi mampukah anda menangungnya tanpa kad perubatan prudential bsn takaful? bagaimana?

Bil rawatan yang tinggi mampukah anda menangungnya tanpa kad perubatan prudential bsn takaful? bagaimana?

Inilah rupanya doktor yang akan merawat anda …begitu tekun sekali….agak-agak berapa dia akan caj anda???

Kad perubatan prudential bsn takaful membantu melangsaikan bayaran bil hospital pakar anda

Kad perubatan prudential bsn takaful membantu melangsaikan bayaran bil hospital pakar anda

Hubungi Kami Untuk Maklumat Lanjut

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664

Unit Manager

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163

Perancang Kewangan

DuniaTakaful.Com

Social Share Toolbar
  • Suri says:

    assalamualaikum, saya berminat dgn kad perubatan untuk satu family. Boleh email saya katalog tak? tq

    September 18, 2012 at 1:20 pm
    • Harith DuniaTakaful.Com says:

      Boleh puan suri, boleh bagi detail sekali tak? saya akan preparekan quotation sekali. harap dapat berikan nama, tarikh lahir, pekerjaan (kalau boleh details skit), smoking status, maklumat yang sama untuk husband dan anak. Nanti emailkan maklumat tersebut ke prubsn.takaful@yahoo.com

      September 18, 2012 at 1:57 pm
  • Mazlina says:

    saya berumur 30 tahun dob 1 may 1982, keje clerk, kalau sy bayar premium RM100 sebulan…selepas 20 tahun brpa sy dpt duit simpanan tu?

    September 22, 2012 at 4:13 am
  • Pat says:

    Kad Perubatan untuk satu family harganya berapa?

    October 2, 2012 at 7:20 am
    • Harith Prudential says:

      Hi pat, pat boleh beri maklumat detail untuk prepare quotation, plan prudential tiada family plan, semuanya adalah individu plan dan kena buat seorang satu plan. tq, maklumat diperlukan, nama, tarikh lahir, pekerjaan, dan smoking status. tq

      October 2, 2012 at 9:31 am
  • azman says:

    salam 1 malaysia

    Tuan,

    saya berminat dengan kad perubatan untuk 1 family.Boleh emailkan saya katalog.

    maklumat:

    Nama : Mohd Azman
    Tarikh Lahir : 14/07/1982
    pekerjaan: Executive
    perokok : ya

    Nama: Zarima
    Tarikh Lahir: 19/12/1983
    pekerjaan : Gov

    Nama : Akhil Aiman
    Tarikh Lahir :1/05/2008

    Sekian Terima kasih

    October 3, 2012 at 8:03 am
  • Harith DuniaTakaful.Com says:

    salam saya sudah reply tru email kepada tuan. tq

    October 3, 2012 at 10:06 am
  • ros says:

    Blh emailkan katalog kad perubatan 1 family..umur sy 28.umur suami 46 dan anak umur 4 tahun dan 2 bulan..keje gov…..Klu sy mencarum untuk anak rm100 sbulan bg anak 4bln yg guna kad pruhealth..brp rm yg anak sy dpt bila berumur 18 this nnti..

    October 22, 2012 at 12:36 am
    • Harith DuniaTakaful.Com says:

      salam puan ros boleh puan kalau boleh mintak detail umur saya perlukan nama,tarikh lahir, pekerjaan (detail, contoh pegawai? maintenance?) dan smoking status, saya akan preparekan secepat mungkin. tqvm

      October 22, 2012 at 1:32 am
  • faizal says:

    boleh saya dapatkan katalog utk kad perubatan 1 family…

    October 24, 2012 at 5:19 pm
  • Harith DuniaTakaful.Com says:

    assalamualaikum encik faisal…boleh… boleh download pdf dari sini

    Plan Takafulink (Medical card attach bersama plan ini)

    https://www.prubsn.com.my/index.php?mm=caring_for_you&sm=familytakaful&pg=prubsnlink

    catalogue takafulhealth

    https://www.prubsn.com.my/index.php?mm=caring_for_you&sm=familytakaful&pg=prubsnlink

    kalau encik faizal nakkan quotation boleh beri detail family setiap orang seperti nama, tarikh lahir, pekerjaan dan smoking status. tq

    October 25, 2012 at 4:13 am
  • ADILA MUSTAFA says:

    Assalamualaikum,
    Saya Adila. Amat berminat dengan medical card 3in1. Mohon diemailkan quotation terbaik untuk keluarga saya. Terima kasih.

    1. Hubby – Nik lahir 1967 kerja sendiri. Heavy smoker tetapi alhamdulillah tidak pernah di hospitalize.
    2. Saya – Adila lahir 1967 guru di KL. Tidak merokok dan alhamdulillah hanya masuk hospital waktu bersalin. Tapi baru-baru ni jatuh knee cape kena 8 jahitan. Ni baru sedar dan berumur dan perlu ambil health insuran.
    3. Anak pertama – Liyana lahir 1993. Kecik dan kurus tapi alhamdulillah sihat dan sedang sambut belajar di Universiti.
    4. Anak kedua dan bongsu – Haqeem lahir 1995 (premature baby). Rendah (tinggi 5.2 meter) tapi bulat (56kg). Aktif bola.

    October 27, 2012 at 6:23 am
  • NURUL AIN says:

    Assalamualaikum,

    Saya nurulain, berumur 27 tahun, keja gov..saya agak berminat dengan polisi ini – medical card untuk saya dan anak saya yang berumur 2 tahun. berapa yang perlu saya bayar utk kedua2 nya.mohon emel detail ye.tq.

    October 31, 2012 at 3:32 am
    • Harith DuniaTakaful.Com says:

      salam puan nurulain boleh mintak nama, tarikh lahir, pekerjaan dan smoking status, nama anak dan tarikh lahir anak nanti saya prepare quotation. budget puan berapa tu? tq. (pls email to my email) tq

      October 31, 2012 at 3:51 am
  • irma says:

    Salam,

    Boleh email sy quotation utk 3in1 ni.

    Nama : Irmayani
    Tarikh lahir: 21/11/1983 (29 tahun)
    Pekerjaan : Account Executive ( 8.30 – 5.30 ddk ofis)
    Non-smoking
    Kesihatan: Alhamdulillah setakat ni bagus.

    Thanks.

    October 31, 2012 at 5:30 am
  • nina says:

    salam encik,

    saya bminat dgn pakej 3 in 1 tu,..ade tak takaful yg xde ko-takaful,maksudnya tiada pembayaran deposit atau extra charges after warded or admitted?
    saya dan hubby umur 26thn, saya mngandung 6bln. ade tak pakej 3 in 1 skali utk baby slpd dlahirkan/ belum lahir lg?

    November 6, 2012 at 8:35 am
  • Harith DuniaTakaful.Com says:

    salam puan nina, plan dewasa sahaja boleh buat without ko takaful dengan medical card TH200 dan ke atas, boleh bagi detail, nama, tarikh lahir, pekerjaan,smoking status dan budget untuk saya quote ke prubsn.takaful@yahoo.com, plan kanak2 mmg ada tapi masih ada ko takaful (min rm300 to max rm1000), boleh cover balik guna elaun hospital. tq

    November 6, 2012 at 9:20 am
  • Suzilla binti Nordin says:

    Assalamualaikum. Saya berminat dgn PruBSN Link Series & PruBSN Smartlink. Boleh bg quotation x?

    Saya -Suzilla 39 thn tarikh lahir 21/6/73. Exec, non-smoker, tiada sebrg penyakit

    Anak #1 – Damia, 11 thn tarikh lahir 25/10/01. Pernah buat operation utk tumor dlm perut sewaktu berumur 1thn.. sekrg cuma buat yearly check up @ hospital

    Anak#2 – Dini 10 thn tarikh lahir 27/09/02. Sihat tiada sebrg penyakit

    November 8, 2012 at 5:32 am
  • yusop says:

    assalamualaikum.. saya berminat dng kad kesihatan 1 family 3 in 1 bg quotation..
    saya 33thn tidak merokok kerja security.
    isteri 30 gov tidak merokok
    hani 5 thn
    wardah 6 thn

    November 9, 2012 at 2:22 pm
    • Harith DuniaTakaful.Com says:

      salam encik yusof kita takder plan family, kena buat individual plan, boleh tahun monthly budget berapa? then security bersenjata atau tidak? saya budget untuk satu family encik yusop antara rm450 to rm500 (basic plan) sahaja.

      November 11, 2012 at 5:32 am
  • Norrabidah Binti Moiden says:

    saya mahu memiliki medical card untuk saya yang berumur 24 tahun dan ibu saya yang berumur 68 tahun. Mohon hantar detail ke email saya. tq.

    November 10, 2012 at 3:54 am
    • Harith DuniaTakaful.Com says:

      harap dapat emailkan maklumat penuh untuk dapatkan quotation yang lebih tepat beserta budget bulanan. plan untuk norrabdah boleh mula dengan rm100 sebulan, plan untuk ibu saya estimate rm500++ sebulan untuk medical card sahaja. pls email maklumat detail, nama penuh, pekerjaan, smoking status. tq

      November 11, 2012 at 5:34 am
  • En. Mohd says:

    Anak saya sudah memiliki kad prudential biasa lbih kurang 2thn lbih, mcm mane sy nk tukar ke prudentialBSN Takaful. Boleh sy tau famili pakej & individu pakej utk prudentialBSN Takaful ini. Tq
    umur saya : 33thn (tidak merokok)
    umur isteri : 27thn (tidak merokok)
    umur anak lelaki : 3thn
    kami bekerja sendiri.

    November 11, 2012 at 5:19 am
    • Harith DuniaTakaful.Com says:

      salam encik mohd, isu tukar plan convensional ke takaful merupakan kes ROP (replacament of policy) agent yang buat boleh kena terminate licence disebabkan code of ethics, boleh call saya di 012-6345664 untuk penjelasan lanjut.

      November 11, 2012 at 5:35 am
  • zaid says:

    Saya ada pertanyaan sikit..saya brumur 35 tahun dah ada plan takaful prudential bsn sejak 2 tahun lepas..tapi takde medical card..bayar bulan2 rm200 termasuk plan saving..saya tak ambil medical card memandangkan kerja di bank dan sebarang bayaran perubatan ditanggung majikan…persoalan saya

    1. apakah plan takaful yg sesuai untuk sya sekarang yg ada coverage apabila pencen nanti.

    2.dalam situasi skrang perlukah sya dapatkan medical card .

    Terima kasih untuk penerangan.

    November 15, 2012 at 8:57 pm
  • Harith DuniaTakaful.Com says:

    salam encik zaid, apa yang encik zaid perlu consider adalah seperti berikut:

    1) sampai bila encik zaid akan bekerja di bank tersebut, kalau berhenti coverage tiada lagi?
    2) berapa jumlah coverage yang dilindungi oleh pihak bank @ majikan?
    3) kalau kita dah sakit biasanya kena melalui medical board, kalau tidak boleh bekerja lagi disebabkan sakit, tiada lagi coverage dan medical plan pun tak boleh ambil lagi.
    4) pendapat peribadi mmg perlu ambil sekarang medical plan. sebab kalau dah sakit susah nak ambik ataupun company insurans takkan offer plan atau exclusion.
    5) ambil pada masa hadapan lebih mahal disebabkan admin charge, kalau sakit maybe loading / exclusion.

    boleh call saya untuk penerangan lebih detail. tq

    November 16, 2012 at 9:45 am
  • Mazhar says:

    Assalamualaikum,

    Nama saya Mazhar, saya berminat dengan Plan 3+1; boleh kiranya encik share dgn saya quotation dan details tentang product?

    saya plan untuk mengambil utk saya dan isteri saya yg sedang mengandung, di bawah adalah details kami

    Saya, DOB 23/12/1986, Pekerjaan Jurutera based di kuala lumpur, tidak merokok, pegi ke gym 3-4 kali seminggu

    Isteri, DOB 28/12/1986, Pekerjaan Guru Sekolah Menengah, tidak merokok, mengandung 6 bulan.

    Maybe Encik boleh bagitau detail utk bayi dalam kandungan sekali jika ada.. terima kasih..
    boleh send detail ke emel saya :)

    January 21, 2013 at 2:32 am
  • admin says:

    salam encik mazhar pls check ur email. tq

    January 24, 2013 at 1:30 am
  • Zalia Saelan says:

    apa beza kad perubatan prudential dgn kad prudential bsn takaful?

    September 3, 2013 at 10:06 am
    • admin says:

      sms maklumat anda ke 012-6345664 nanti kami hantar ejen berdekatan

      January 31, 2014 at 4:35 pm
  • mahadi says:

    Tolong bagi quotation utk family plan…..saya umur 34 thn, isteri 33 thn, anak 6, 4 n 3 tahun. Saya pernah merokok tp dah stop.kerja guru susmi isteri

    .

    September 11, 2013 at 12:09 pm
    • admin says:

      sms maklumat anda ke 012-6345664 nanti kami hantar ejen berdekatan

      January 31, 2014 at 4:34 pm
  • Fatin Nuratika says:

    As salam. Boleh hantarkan quotation medical card pd sy? Sy berminat untuk review quotation. Terima kasih..
    Saya umur 23 tahun, kerja bhgn admin.

    October 20, 2013 at 6:18 am
    • admin says:

      sms maklumat anda ke 012-6345664 nanti kami hantar ejen berdekatan

      January 31, 2014 at 4:34 pm
  • Fatin Nuratika says:

    As salam. Boleh hantarkan quotation medical card pd sy? Sy berminat untuk review quotation. Terima kasih..
    Saya umur 23 tahun, kerja bhgn admin. Sila emaeil segera.. Terima kasih

    October 20, 2013 at 6:18 am
    • admin says:

      sms maklumat anda ke 012-6345664 nanti kami hantar ejen berdekatan

      January 31, 2014 at 4:34 pm
  • Mohd Hafiz says:

    Assalamualaikum

    Tuan,
    Sy dah ada takaful PA, boleh tak sy mohon medical card untuk cover rawatan pnyakit shj dan juga maybe slebihnya simpanan?

    Mohd Hafiz
    26 thun, 29 march 1987
    merokok
    Engineer
    Budget rm100

    Terima kasih

    November 8, 2013 at 10:14 pm
    • admin says:

      sms maklumat anda ke 012-6345664 nanti kami hantar ejen berdekatan

      January 31, 2014 at 4:34 pm
Add Comment Register



Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*