Monday, November 17, 2014

BORANG PRUDENTIAL BSN TAKAFUL UNTUK KEGUNAAN SEMUA

Alhamdulillah, hari nih ada masa free skit, di bawah saya sediakan form form untuk kegunaan Ejen Prudential BSN Takaful. Bukan apa, kadang-kadang busy skit just nak balik office untuk dapatkan form. Untuk kemudahan semua anda boleh just print jer form dari link yang di bawah

http://form.jotform.me/form/41881234753457
List form Prudential BSN Takaful untuk kegunaan anda adalah seperti yang di bawah.. klik jer tau

Attending Physician Statement

Auto Debit

Change Address

Transfer Agent

Change Payment Mode

Credit Card Enrolmement Form (Sila attach copy IC)

Minor Alteration Form

Nomination Form

Signature Declaration Form

Special Credit Card Deduction (Sila attach copy IC)

Surrender Certificate (Sila attach copy IC)

Application for Top Up / Switching / Widthrawal  or Contribution Redirection

In Sya Allah kami akan masukkan form form lain dalam masa terdekat untuk kemudahan anda dan juga pelanggan pelangan Prudential BSN Takaful. Pihak pelanggan juga boleh isi form sendiri mengikut keperluan anda dan seterusnya faxkan ke 03-20267688 atau email ke customer@prubsn.com.my untuk diproses.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful dari UZMA Group

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163


Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Saturday, October 11, 2014

UZMA GROUP & PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Alhamdulillah pada hari 11/10/2014 ini tertubuhnya UZMA Group secara rasmi. Di harap dengan penubuhan ini UZMA Group akan dapat lebih menyumbang dan membawa Prudential dan Prudential BSN Takaful ke satu tingkat yang lebih tinggi di dalam industri insurans dan takaful

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Yang Berminat Untuk Menambah Pendapatan atau Menjadi Ejen Prudential BSN Takaful bolehlah menghubungi kami dengan kadar segera










Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful dari UZMA Group

Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163


Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Tuesday, August 19, 2014

KELEBIHAN KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Pelanggan hanya tunjuk kad sahaja di hospital panel

Prosedur nk masuk wad pun senang..smlm client sy masuk wad pukul 12 tgh mlm akibat sakit perut dan demam..

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Pagi Pagi Sistem SMS Prudential BSN Takaful hantar SMS pada saya yang client dah admit di Hospital KPJ Kajang

Client masuk wad..kami sebagai ejen dapat tahu dahulu walaupun ejen berada di luar kawasan.

Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini memang memudahkan pemegang polisi. Selepas discaj nanti, pihak takaful akan keluarkan cek elaun hospital @ duit poket untuk client pula..

Bila anda sakit kami tolong selesaikan bill hospital anda dan beri lagi elaun hospital. kan best tu....

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634664

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163


Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Sunday, August 3, 2014

MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Apa Itu Medical Card?

Medical card adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlukan medical card? Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

http://form.jotform.me/form/41881234753457Dengan medical card , anda simpan RM200 sebulan. Prudential BSN Takaful akan bayar semua bil perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk medical card. Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential BSN Takaful, anda perlu mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan dan bertambah dengan keuntungan yang diperolehi.

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan. Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential BSN Takaful, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K. Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak. Ini memberikan masalah kepada anda.

Adakah Medical Card Prudential BSN Takaful adalah produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarkan KWSP atau meminjam wang. Dengan Medical Card Prudential BSN Takaful anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia. Semua ini hanya RM100 sebulan.

Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?
  • Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
  • Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
  • Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.
Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical card. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential BSN Takaful. 

Mengapa mereka ingin memiliki Medical Card Prudential BSN Takaful? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil rawatan hospital mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil Medical Card? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

 Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Berapakah kos perubatan di hospital swasta?
1. H1N1 – 3 hari – RM3400
2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K
4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai Medical Card Prudential BSN Takaful Semua di atas akan dibayar oleh Prudential BSN Takaful dengan limit sehingga 4 Juta seumur hidup.

Kenapa Medical Card Prudential BSN Takaful?

Perlindungan sehingga RM4 juta. Hanya tunjukkan kad perubatan anda dan Prudential BSN Takaful akan membayar bil anda

Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari (*tertakluk kepada terma dan syarat). Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Tuesday, July 22, 2014

KAMI EJEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA

Bersempena Aidilfitri 2014, dengan ini kami Ejen Prudential BSN Takaful ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Berhati-hati dan bertimbang rasalah di jalan raya, Kami mendoakan keriangan anda di Hari Raya Aidilfitri bersama sanak saudara.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Monday, July 21, 2014

ADMISSION TANPA MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Mengambil rekod kesihatan untuk client..sambil2 tu tgk hospital admission deposit.... mak ai mahal nyer...

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Mampukah kita membayar admission deposit sebanyak ini?
Sekiranya ada medical card anda tidak perlu risau kerana semua akan diuruskan oleh pihak insurans..

PruBSN Takaful merupakan salah satu daripada panel bagi hospital KPJ...tunjuk kad dah boleh admit.


Kita hanya perlu mengeluarkan duit yang sedikit setiap bulan untuk mendapat manfaat rawatan hospital swasta yang terbaik....

PM untuk mengetahui dengan lebih lanjut pelan medical card PruBSN Takaful...


Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Friday, July 18, 2014

KELEBIHAN MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL VS BAYAR SENDIRI DAHULU DI HOSPITAL

APAKAH KELEBIHANNYA: Berbeza dengan pelan perlindungan lain (PAY FIRST, CLAIM LATER), tetapi dengan adanya Kad Perubatan Prudential BSN Takaful?

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL anda hanya perlu menunjukkan kad ini sebagai JAMINAN untuk menerima rawatan segera dan selesa di hospital pakar swasta yang cekap, mudah kan?? . Segala urusan bil, serahkan pada kami PRUDENTIAL uruskan!

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Banyak lagi manfaat tambahan lain jika anda perlukan, anda tentukan:
  1. Kematian dan Hilang Upaya Akibat Kemalangan ??? Mendapat pampasan
  2. Perlindungan Perubatan – menerima bantuan tunai tetap untuk Kemasukan Hospital
  3. Manfaat Hospital ??? Memberi bantuan tunai harian sekiranya di masukkan ke hospital 
  4. Bantuan Pampasan untuk Perlindungan Penyakit Kritikal
  5. Imdemiti Mingguan: Memberi bantuan tunai mingguan jika kehilangan upaya akibat kemalangan.
  6. Bayaran Manfaat Penyumbang/Pasangan: Syarikat akan membayar premium simpanan jika diserang penyakit kritikal.
  7. Khairat Kematian untuk waris dan byk lagiiii…..

Tujuan Plan Perlindungan  Prudential BSN Takaful
  1. Melindungi pendapatan dan simpanan sekiranya kita ditakdirkan ALLAH dilanda musibah kematian /hilang upaya kekal menyeluruh, supaya waris kita dapat meneruskan kehidupan tanpa terlalu meminta-minta kepada orang lain.
  2. Melindungi hutang sekiranya kita ditaqdirkan ALLAH dilanda musibah meninggal dunia/hilang upaya kekal menyeluruh, supaya hutang kita dapat dilunaskan dan tidak membebani waris yang kita tinggalkan.
  3. Mendapatkan Dana untuk rawatan penyakit kritikal.
  4. Gantian pendapatan sekiranya tak dapat bekerja akibat dimasukkan ke wad hospital.
  5. Jaminan dana pendidikan anak untuk pengajian tinggi.
  6. Perancangan kewangan keluarga dan individu muslim dalam bentuk Pengurusan Risiko Kewangan.
  7. Mengajak ummat Islam memiliki pelan jaminan kewangan yang berlandaskan syariah ISLAM diberi nama Takaful yang jauh dari RIBA???, MAISIR dan GHARAR (HALAL 100%).
Maklumat Tambahan Untuk Anda :-

Keperluan insurans/takaful dalam kehidupan.
Berdasarkan kepada kajian yg dibuat oleh Life Insurance Malaysia Research Association (LIMRA), sepanjang hayat manusia, seseorang itu memerlukan sebanyak 7 polisi sepanjang hayatnya. Ia meliputi aspek untuk perlindungan, kesihatan, pelaburan, pendidikan dan juga simpanan.Populasi yang mempunyai perlindungan insurans di Malaysia hanya 25% daripada 26 juta rakyatnya (yang kebanyakan dari kaum bukan-bumiputra). Berdasarkan jumlah ini, boleh dikatakan kesedaran terhadap keperluan serta kepentingan insurans/takaful di Malaysia masih rendah. Di Singapura sebanyak 100% yang memiliki polisi, secara purata 1 orang 1 polisi dan Jepun sebanyak 150%, iaitu 1 orang memiliki lebih daripada satu polisi.
Segala penerangan dan nasihat adalah percuma ditempat anda, hanya anda menentukan samaada plan ini baik untuk anda atau tidak.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent anda

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com