Tuesday, July 22, 2014

KAMI EJEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA

Bersempena Aidilfitri 2014, dengan ini kami Ejen Prudential BSN Takaful ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Berhati-hati dan bertimbang rasalah di jalan raya, Kami mendoakan keriangan anda di Hari Raya Aidilfitri bersama sanak saudara.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Monday, July 21, 2014

ADMISSION TANPA MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Mengambil rekod kesihatan untuk client..sambil2 tu tgk hospital admission deposit.... mak ai mahal nyer...

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Mampukah kita membayar admission deposit sebanyak ini?
Sekiranya ada medical card anda tidak perlu risau kerana semua akan diuruskan oleh pihak insurans..

PruBSN Takaful merupakan salah satu daripada panel bagi hospital KPJ...tunjuk kad dah boleh admit.


Kita hanya perlu mengeluarkan duit yang sedikit setiap bulan untuk mendapat manfaat rawatan hospital swasta yang terbaik....

PM untuk mengetahui dengan lebih lanjut pelan medical card PruBSN Takaful...


Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Friday, July 18, 2014

KELEBIHAN MEDICAL CARD PRUDENTIAL BSN TAKAFUL VS BAYAR SENDIRI DAHULU DI HOSPITAL

APAKAH KELEBIHANNYA: Berbeza dengan pelan perlindungan lain (PAY FIRST, CLAIM LATER), tetapi dengan adanya Kad Perubatan Prudential BSN Takaful?

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL anda hanya perlu menunjukkan kad ini sebagai JAMINAN untuk menerima rawatan segera dan selesa di hospital pakar swasta yang cekap, mudah kan?? . Segala urusan bil, serahkan pada kami PRUDENTIAL uruskan!

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Banyak lagi manfaat tambahan lain jika anda perlukan, anda tentukan:
  1. Kematian dan Hilang Upaya Akibat Kemalangan ??? Mendapat pampasan
  2. Perlindungan Perubatan – menerima bantuan tunai tetap untuk Kemasukan Hospital
  3. Manfaat Hospital ??? Memberi bantuan tunai harian sekiranya di masukkan ke hospital 
  4. Bantuan Pampasan untuk Perlindungan Penyakit Kritikal
  5. Imdemiti Mingguan: Memberi bantuan tunai mingguan jika kehilangan upaya akibat kemalangan.
  6. Bayaran Manfaat Penyumbang/Pasangan: Syarikat akan membayar premium simpanan jika diserang penyakit kritikal.
  7. Khairat Kematian untuk waris dan byk lagiiii…..

Tujuan Plan Perlindungan  Prudential BSN Takaful
  1. Melindungi pendapatan dan simpanan sekiranya kita ditakdirkan ALLAH dilanda musibah kematian /hilang upaya kekal menyeluruh, supaya waris kita dapat meneruskan kehidupan tanpa terlalu meminta-minta kepada orang lain.
  2. Melindungi hutang sekiranya kita ditaqdirkan ALLAH dilanda musibah meninggal dunia/hilang upaya kekal menyeluruh, supaya hutang kita dapat dilunaskan dan tidak membebani waris yang kita tinggalkan.
  3. Mendapatkan Dana untuk rawatan penyakit kritikal.
  4. Gantian pendapatan sekiranya tak dapat bekerja akibat dimasukkan ke wad hospital.
  5. Jaminan dana pendidikan anak untuk pengajian tinggi.
  6. Perancangan kewangan keluarga dan individu muslim dalam bentuk Pengurusan Risiko Kewangan.
  7. Mengajak ummat Islam memiliki pelan jaminan kewangan yang berlandaskan syariah ISLAM diberi nama Takaful yang jauh dari RIBA???, MAISIR dan GHARAR (HALAL 100%).
Maklumat Tambahan Untuk Anda :-

Keperluan insurans/takaful dalam kehidupan.
Berdasarkan kepada kajian yg dibuat oleh Life Insurance Malaysia Research Association (LIMRA), sepanjang hayat manusia, seseorang itu memerlukan sebanyak 7 polisi sepanjang hayatnya. Ia meliputi aspek untuk perlindungan, kesihatan, pelaburan, pendidikan dan juga simpanan.Populasi yang mempunyai perlindungan insurans di Malaysia hanya 25% daripada 26 juta rakyatnya (yang kebanyakan dari kaum bukan-bumiputra). Berdasarkan jumlah ini, boleh dikatakan kesedaran terhadap keperluan serta kepentingan insurans/takaful di Malaysia masih rendah. Di Singapura sebanyak 100% yang memiliki polisi, secara purata 1 orang 1 polisi dan Jepun sebanyak 150%, iaitu 1 orang memiliki lebih daripada satu polisi.
Segala penerangan dan nasihat adalah percuma ditempat anda, hanya anda menentukan samaada plan ini baik untuk anda atau tidak.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent anda

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Wednesday, July 16, 2014

KONSEP TAKAFUL

Takaful adalah satu konsep yang berasaskan prinsip-prinsip berkongsi tanggungjawab, bekerjasama dan saling membantu menjaga kepentingan bersama. Setiap peserta menyumbang berasaskan tabarru’ (derma) kepada dana yang akan digunakan untuk membantu satu sama lain pada masa yang diperlukan.

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Tahap kehidupan yang berubah-ubah.
Keperluan hidup kita sentiasa berubah mengikut peredaran masa. Justeru, apabila keperluan hidup berubah, keutamaan kita turut berubah. Masalahnya, kita juga perlu mengubah perancangan kewangan kita untuk diselaraskan dengan keutamaan hidup kita yang berubah. Di sini, kami boleh memenuhi keperluan anda dengan Takafulink, iaitu satu pelan takaful keluarga berkaitan dengan pelaburan yang berlandaskan prinsip-prinsip syariah. Ia mempunyai semua ciri-ciri yang anda perlukan.

- Berdasarkan Syariah
Mempunyai Majlis Syariah yang memantau pelaburan dan operasi syarikat.

- Komprehensif
Pelan yang lengkap, terdiri daripada perlindungan, pelaburan dan perubatan.

- Fleksible
Anda boleh mengubah plan atau caruman bulanan mengikut keperluan anda dari semasa ke semasa walau pun setelah polisi dikeluarkan. Ini membolehkan anda merancang dengan lebih baik.

- Pulangan pelaburan yang tinggi di Prudential BSN Takaful
Menyediakan 3 dana untuk memberi pilihan kepada anda
  • Dana Ekuiti
  • Dana Urus
  • Dana Aman
Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent anda...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Tuesday, July 15, 2014

PRUDENTIAL BSN TAKAFUL NAVIGATOR

Apa itu Prudential BSN Takaful Navigator. Jom kami kenalkan kepada.

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Ramai di antara pelanggan saya dan juga client kawan-kawan menghadapi masalah untuk mencari hospital panel Prudential BSN Takaful ( PruBSN) yang terdekat. Masalah ini biasanya tidak berlaku sekiranya kita di kawasan kediaman sendiri, tetapi biasanya terjadi semasa berada di luar kawasan. Contohnya semasa percutian, perjalanan balik kampung dan sebagainya.
Time time kecemasan nak cari senarai hospital dalam certificate dah tak boleh, sebab kita bukannya membawa buku polisi tersebut ke mana-mana. Jadi akan timbul masalah jika berlaku ‘emergency’ seperti ini.

Tapi sekarang, para pengguna “smartphone” tak perlu lagi risau kerana Prudential BSN Takaful telah mengeluarkan satu Apps yang dikenali sebagai PruBSN Navigator yang boleh di ‘INSTALL’ dengan melawat google playstore. Apps ini akan mengesan lokasi anda berada dan akan memberitahu anda senarai hospital panel Prudential BSN Takaful yang berdekatan dengan anda. Mudah kan...

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Monday, July 14, 2014

KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL & TEMPOH MENUNGGU

Jom ambil tahu berkenaan tempoh menunggu Prudential BSN Takaful. Ianya amat penting supaya sentiasa memastikan polisi anda sentiasa dalam keaadaan INFORCE

http://form.jotform.me/form/41881234753457
1) Tarikh Kuatkuasa - Melindungi peserta daripada kos rawatan hospital akibat kemalangan sahaja.Perlindungan serta-merta.

2) Selepas 1 bulan - Mula melindungi peserta daripada kos rawatan hospital akibat penyakit-penyakit biasa kecuali penyakit-penyakit spesifik. Kos rawatan perlu di bayar dahulu dan tuntutan secara manual perlu di buat.

3) Selepas 3 bulan - Kad boleh di gunakan di Hospital Panel bagi kemasukan ke wad

4) Selepas 4 Bulan - Mula melindungi peserta daripada kos rawatan hospital akibat penyakit-penyakit spesifik.



Sila Pastikan Polisi Prudential BSN Takaful Anda Sentiasa Dalam Keadaan Inforce dan Boleh Digunakan Di Saat Memerlukan
Secara ringkas, Kad ini tidak memberi perlindungan penuh secara serta-merta. Oleh itu, jika anda fikir kad ini dapat membantu di masa-masa kecemasan, jangan bertangguh lagi untuk mendapatkannya kerana kita tidak tahu bila sebenarnya ia akan di perlukan.

Kad Perubatan PRUDENTIAL BSN TAKAFUL BERHAD tidak melindungi peserta daripada penyakit spesifik yang berlaku di dalam 120 hari pertama daripada tarikh sijil Takaful.

SENARAI PENYAKIT SPESIFIK

Penyakit-penyakit spesifik adalah bermaksud penyakit -penyakit berikut dan keadaan-keadaan berkaitan dan komplikasi-komplikasi yang berlaku di dalam seratus dua puluh (120) hari pertama perlindungan Takaful tidak kira samada Orang yang dilindungi sedar atau tidak :

1. Batu Karang di dalam sistem urinari dan biliari.
2. Darah tinggi atau penyakit-penyakit kardiovaskular (kecuali serangan jantung).
3. Diabetes mellitus.
4. Kesemua tumor, sista, polip, atau kanser.
5. Surgeri sinus, septum nasal atau tonsil.
6. Hernia, haemorhoid atau fistula.
7. Endometriosis atau Disfungsi Pendarahan Uterina

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

TESTIMONI PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Jom tengok Testimoni Prudential BSN Takaful. Banyak nih nak share. Insyallah ramai yang masih kurang jelas tentang penggunaan kad perubatan Prudential Malaysia dan Prudential BSN Takaful. Senang cerita kad perubatan ni boleh digunakan untuk semua jenis penyakit selepas 6 jam kemasukan ke hospital kecuali sakit sedia ada, sakit yang belum melepasi tempoh menunggu (penyakit spesifik).Apa yang tidak dilindungi boleh di semak di dalam polisi anda biasanya ianya adalah “standard clause”, namun begitu ramai jugak yang tidak pernah baca. Ambil berat itu adalah polisi anda. Tugas kami adalah untuk menyampaikan maklumat sebaik mungkin kepada anda dan “educate” orang ramai di luar sana supaya lebih memahami apa itu insurans dan takaful.

http://form.jotform.me/form/41881234753457









Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda sekarang...

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664 

Unit Manager 2
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163

Perancang Kewangan
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com